Zucchini-spenatlasagne

Mättande och mumsig lasagne som inte saknar något! Dessutom snabblagat!
Ingredienser 6 port.:
- 400 g färska lasagneplattor
- 1/2 purjolök
- 1 zucchini ( mellanstor)
- 2 vitlöksklyftor
- 250g tinat bladspenat
- 3-4 tomater
- 5 dl lättcremefraiche
- 2 dl mjölk
- 200 g fetaost
- 2 dl riven ost ( Prästost passar fint)
- salt, peppar, chiliflakes, rökt paprikapulver, muskot, oregano
- smör
Gör så här:
1. Tvätta alla grönsaker. Skiva purjolöken och zucchinin fint.
2. Fräs dem lätt i lite smör och tillsätt även dem pressade vitlöksklyftorna. Häll i mjölken och 3 dl av creme fraichen.
Krydda med salt, peppar, oregano, paprikapulver och chiliflakes efter tycke. Låt puttra ca. 5 minuter.
3. Rör ihop bladspenat och resten av creme fraichen i en annan gryta, krydda med salt, peppar och muskot.
Låt även den puttra den i ca. 5 minuter.
Skär under tiden tomaterna i tunna skivor.
4. Dags att varva. Lägg först lite av zucchiniröran i botten på en smörat grätangform, täck med lasagneplattor. Gör ett likadan lager. På nästa lager lägg tomaterna och smula över fetaosten.
5. På nästa lager fördela bladspenatröran och lite av den rivna osten.
6. Gör evt. ett lager till med zucchiniröran, men den måste räcka till att avsluta med på översta lager.
7. Strö över resten av den rivna osten.
8. Grädda i 200 grader ca. 20 minuter tills den fått fin färg.
Servera med grönsaksstavar och eller sallad.
Smaklig måltid!!!
Tips: Lasagne är alltid bäst dagen efter, så förbred gärna dagen innan men grädda den inte färdig då, utan när du ska ha den.
Passar utmärkt till matlådor, så gör gärna en stor sats.




 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden