Nötvåfflor
Prova får ni se!
Ingredienser 6 port.:
- 50 g hasselnötter
- 30 g pinjenötter
- 1,25 dl mjölk
- 200 g smör
- 75 g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 stora ägg eller 4 små (helst ekologiska)
- 150 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk rom ( kan uteslutas, ta evt. mer mjölk)
- Smör till gräddningen
Gör så här:
1. Mal nötterna fina.
2. Värm upp mjölken till kokpunkten och häll över nötblandningen, låt stå i 10 minuter.
3. Vispa socker, vaniljsocker, salt och smör pösig.
4. Blanda ner äggen en och en.
5. Sikta mjölet ner i äggblandningen, häll i nötter samt rom och rör snabbt ihop allt.
6. Grädda våfflorna och servera med glass,vispgrädde, bär, sylt eller vad ni tycker om! Njut!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout