Nötvåfflor

Vår familj älskar våfflor, men gör dem för sällan tycker barnen. Detta recept med pinje och hasselnötter är särskilt omtyckt.
Prova får ni se!
Ingredienser 6 port.:
- 50 g hasselnötter
- 30 g pinjenötter
- 1,25 dl mjölk
- 200 g smör
- 75 g socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 3 stora ägg eller 4 små (helst ekologiska)
- 150 g mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk rom ( kan uteslutas, ta evt. mer mjölk)
- Smör till gräddningen
Gör så här:
1. Mal nötterna fina.
2. Värm upp mjölken till kokpunkten och häll över nötblandningen, låt stå i 10 minuter.
3. Vispa socker, vaniljsocker, salt och smör pösig.
4. Blanda ner äggen en och en.
5. Sikta mjölet ner i äggblandningen, häll i nötter samt rom och rör snabbt ihop allt.
6. Grädda våfflorna och servera med glass,vispgrädde, bär, sylt eller vad ni tycker om! Njut!

 
Etiketter: nötvåfflor

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden