Svartkålschips

Att använda nyttig kål som "godis" är verkligen smart!
Grönkål i all ära men prova svartkålschips med parmesan! Mumms!
Ingredienser:
200 g svartkål
1 dl olivolja
1 tsk Himalayasalt
ca 1 dl riven parmesan, lite efter tycke
Gör så här:
1.Tvätta kålen. Dra bort bladen från stjälken och riv dem i mindre bitar. Torka i en salladslunga.
2. Lägg i en skål och blanda ordentligt med olivolja och salt.
Fördela på en bakpappersklädd ugnsplåt.
3. Sätt i ugnen på 160 grader. Rör om efter ca. 3-4 minuter, detta går snabbt så passa kålen. När kålen börjar bli frasig, strö över den riva parmesanosten. Höj temperaturen till 180 grader. När osten har smält är det färdigt! Lycka till!

 
Etiketter: svartkålschips

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden