Valnötspesto

Ingredienser: 4 port.
ca 100 g valnötter
1 kruka basilika
2 vitlöksklyftor
100 g parmesan
1 dl olivolja extra virgin
2-3 msk valnötsolja
Gör så här:
1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt svalna och hacka sedan grovt.
2. Skala vitlöksklyftorna. Tvätta basilikan och skaka av vattnet.
3. Kör allt i en mixer och tillsätt oljan.
4. Riv parmesanen och rör ner i massan. Smaka av med salt och peppar. Är den för hårt, tillsätt lite mer olja.
Håller i kylskåp upp till 2 veckor.
Passar till kött, kyckling, pasta eller blanda med ca. 100 g ricotta och ha den på smörgås! Mmmm!

 
Etiketter: valnötspesto

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden