Svartrotspasta med spenat

Januari är sparmånad, men också ett utmärkt tillfälle att ta vara på alla goda rotfrukter, kål och grönsaker.
En favorit är svartrot, också kallad fattigmanssparris!
Här kommer ett förträffligt gott recept med pasta!
Ingredienser 4 port.:
4 msk vinäger
750 g svartrötter
400 g valfri pasta
30 g smör
30 g mjöl
2,5 del mjölk
Vitpeppar och salt
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk malen muskot
200 fryst spenat, hackad eller blad
2 msk hackade valnötter
Gör så här:
Rör ihop 3 msk vinäger med 1/2 l vatten. Tvätta svartrötterna ordenligt och skala dem. Skär i lagom bitar, ca 2 cm och lägg i vattnet.
Koka upp en gryta med vatten, salta och häll i 1 msk vinäger. Häll av svartrötterna och koka i grytan ca. 30 minuter.
Under tiden koka även pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll sedan av svarötterna och spara ca. 5 dl av kokvattnet.
Smält smöret i grytan och rör ner mjölet. Häll i mjölk, det sparade kokvattnet och kryddorna. Koka upp under omrörning. Smaka av med salt. Vänd ner spenaten och svartrötterna, låt koka med i ca. 5 minuter.
Häll av pastan och blanda med såsen.
Strö över valnötterna.
Servera evt. med riven parmesan och sallad.
Smaklig måltid!




 
Etiketter: svartrotspasta

Kommentera gärna:

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden