Mammas Äppelglögg

Kallt och ruggigt ute?
Då passar denna äppelglögg att värma sig med!
Grönkålschips och parmesankex är goda till!
Recept på dem farligt goda kexen finns i bloggen längre ner ;)
Ingredienser:
2 tunna skivor skalad ingefära
7 dl äppelmust
2 stjärnanis
2 kanelstänger
2,5 dl äppelcider
2 dl torrt rödvin
25 g socker
Evt. lite calvados att spetsa med
1 äpple
Gör så här:
Lägg ingefära, äppelmusten, stjärnanisen och kanelstänger i en gryta. Koka upp och låt dra under lock i svag värme ca 10 minuter.
Häll i cider och rödvin, smaka av med socker.
Hetta upp igen men det är VIKTIGT att det inte kokar mer nu.
Spetsa evt. med lite calvados.
Servera och garnera med tunna äppelklyftor. NJUT!



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden