Sötpotatis och surkålsflirt

En riktig kärleksförklaring till 2 av mina favoriter ;)
Sötpotatis och surkål!
Utsökt kombination mellan sälta, sötma och lite surt!
Ingredienser:
1,2 kg sötpotatis
1 burk surkål, ca 600g
2 gula lökar
4 kvistar persilja
1 pkt bacon
1,5 dl äppeljuice
2 små äpplen
80 g goudaost
2 msk smör
1 salladslök
2 dl creme fraiche
2 msk mjölk
salt, peppar, muskot, rökt paprikapulver
Gör så här:
1.Skala sötpotatisarna, tärna och koka dem mjuka ca 15 min. i saltvatten. Under tiden häll av surkålen i durkslag och låt rinna av. Skala löken och tärna fint. Tvätta persiljan skaka av vattnet och hacka fint.
2. Tärna bacon och stek den krispig. Ta ur pannan och lägg på hushållspapper. Stek löken i baconfett ca. 4 min. Tillsätt surkål och äppeljuicen. Skala äpplerna, kärna ur och riv dem grovt.
Rör ner i surkålen och koka med ca. 8 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persiljan.
3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft 180 grader.
Riv osten. Häll av sötpotatisen och krossa grovt, tillsätt 2 msk smör och smaka av med muskot.
4. Fördela nu sötpotatisstamp omlott med surkålen i en gratängform. Strö över baconet och osten.
Gratinera i ugnen i ca.20 minuter.
5. Under tiden tvätta salladslöken och skiva den fint.
Rör ihop creme fraiche med mjölken, lite salt, peppar och paprikapulver.
Ta ut gratängen, strö över salladslöken och servera med såsen!
NJUT!!!



 

Kommentera gärna:

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden