Sötpotatis och surkålsflirt
Sötpotatis och surkål!
Utsökt kombination mellan sälta, sötma och lite surt!
Ingredienser:
1,2 kg sötpotatis
1 burk surkål, ca 600g
2 gula lökar
4 kvistar persilja
1 pkt bacon
1,5 dl äppeljuice
2 små äpplen
80 g goudaost
2 msk smör
1 salladslök
2 dl creme fraiche
2 msk mjölk
salt, peppar, muskot, rökt paprikapulver
Gör så här:
1.Skala sötpotatisarna, tärna och koka dem mjuka ca 15 min. i saltvatten. Under tiden häll av surkålen i durkslag och låt rinna av. Skala löken och tärna fint. Tvätta persiljan skaka av vattnet och hacka fint.
2. Tärna bacon och stek den krispig. Ta ur pannan och lägg på hushållspapper. Stek löken i baconfett ca. 4 min. Tillsätt surkål och äppeljuicen. Skala äpplerna, kärna ur och riv dem grovt.
Rör ner i surkålen och koka med ca. 8 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt persiljan.
3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft 180 grader.
Riv osten. Häll av sötpotatisen och krossa grovt, tillsätt 2 msk smör och smaka av med muskot.
4. Fördela nu sötpotatisstamp omlott med surkålen i en gratängform. Strö över baconet och osten.
Gratinera i ugnen i ca.20 minuter.
5. Under tiden tvätta salladslöken och skiva den fint.
Rör ihop creme fraiche med mjölken, lite salt, peppar och paprikapulver.
Ta ut gratängen, strö över salladslöken och servera med såsen!
NJUT!!!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout