Pepparkakssmör

Så här i glöggtider vill jag inte undanhålla detta fina pepparkakssmör som ni kan toppar starka ostar och mögelost med.
Till det passar fikon, physalis eller päron!
Ingredienser:
350g pepparkakor
250 mjukt smör
1 ekologiskt apelsin
1 nypa nymalen muskot
1 nypa kardemumma
1/4 tsk salt
Gör så här:
Krossa pepparkakorna fint i matberedare. Blanda med det mjuka smöret. Tvätta apesinen och riv av skalet fint.
Blanda med smöret och smaka av med övriga kryddor.
Håller i kylskåp ca. 2 veckor. Ta ut ca. 1/2 timme innan det ska användas. Spritsa på ostkuborna och dekorera. Låt det smaka.


 
Etiketter: pepparkakssmör

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden