Flammkuchen med pumpa och Saint Agur
Ingredienser degen:
250 g mjöl
1/2 jästpaket
1 tsk socker
lite salt
2msk olivolja
( är det bråttom går det bra med färdig tjock pizzadeg)
Ingredienser fyllning:
150 g Saint Agur ost
600 g Hokkaido pumpa
1 liten lök, finhackad
1 äpple, i tunna klyftor
1 pkt bacon, tärnad
2 dl creme fraiche
några timjankvistar
Peppar
Gör så här:
Mät upp mjölet i en bunke, gör ett litet hål i mitten och sula jästen i där. Strö över sockret och blanda med 1 dl varmt vatten till en fördeg. Täck med kökhanduk och låt jäsa på en varm plats i 15 minuter. Tillsätt sedan 1/2 tsk salt, 2 msk olivolja och 4-5 msk varmt vatten. Knåda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt i ca 1 timme tills degen har dubblat sin storlek.
Under tiden förbered fyllningen.
Skär/ gröp ur pumpan och skär köttet i tunna klyftor, samma med äpplet.Tärna löken och baconet. Dra av bladen på tymjan.
Fräs baconet lagom krispig och låt rinna av på hushållspapper.
Stek pumpaklyftor 2-3 minuter i samma panna, ha i lite olivolja om det blir för torrt. Peppra.
Knåda nu degen igenom och rulla ut den på bakplåtspapper på ugnsplåten. Fördela creme fraichen ovanpå och sedan alla övriga ingrendienser. Sist smula sönder osten ovanpå!
Grädda i 250 grader på nedersta falsen i ca. 15 minuter.
Voilá!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza