Flammkuchen med pumpa och Saint Agur

Flammkuchen är en  specialitet från Alsace och något av en favorit hos oss. Man kan lägga på nästan vad som helst men så här i pumpatider blir det just det i sällskap med knaprig ost och bacon. Galet gott!
Ingredienser degen:
250 g mjöl
1/2 jästpaket
1 tsk socker
lite salt
2msk olivolja
( är det bråttom går det bra med färdig tjock pizzadeg)
Ingredienser fyllning:
150 g Saint Agur ost
600 g Hokkaido pumpa
1 liten lök, finhackad
1 äpple, i tunna klyftor
1 pkt bacon, tärnad
2 dl creme fraiche
några timjankvistar
Peppar
Gör så här:
Mät upp mjölet i en bunke, gör ett litet hål i mitten och sula jästen i där. Strö över sockret och blanda med 1 dl varmt vatten till en fördeg. Täck med kökhanduk och låt jäsa på en varm plats i 15 minuter. Tillsätt sedan 1/2 tsk salt, 2 msk olivolja och 4-5 msk varmt vatten. Knåda  till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt i ca 1 timme tills degen har dubblat sin storlek.
Under tiden förbered fyllningen.
Skär/ gröp ur pumpan och skär köttet i tunna klyftor, samma med äpplet.Tärna löken och baconet. Dra av bladen på tymjan.
Fräs baconet lagom krispig och låt rinna av på hushållspapper.
Stek pumpaklyftor 2-3 minuter i samma panna, ha i lite olivolja om det blir för torrt. Peppra.
Knåda nu degen igenom och rulla ut den på bakplåtspapper på ugnsplåten. Fördela creme fraichen ovanpå och sedan alla övriga ingrendienser. Sist smula sönder osten ovanpå!
Grädda i 250 grader på nedersta falsen i ca. 15 minuter.
Voilá!



 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden