Inlagd vitlök med honung

Ta vara på vitlöken och njut senare i vinter!
Till ett glas, ca 5 dl.
Ingredienser:
3 stora vitklökar
1 kvist rosmarin
1 kvist tymjan
1 valfri chili
150 g honung
ca.1,3 dl vitvinsvinäger
salt
Gör så här:
Skala vitlöksklyftorna. Låt dem koka i lite saltat vatten i ca. 2-3 minuter. Häll av och spola med kallt vatten.
Torka av med hushålspapper. Tvätta örter, rista av vatten och plocka av bladen.
Tvätta chilin, dela och ta bort kärnorna.
Koka upp honung och vinäger. Fördela allt i ett rent glas och häll på den kokande blandningen. Sätt på locket och förvara i kylkskåp. Håller upp till 3 månader!
Gott till raclette, plockmat eller ostbricka. Njut!



 

Kommentera gärna:

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden