Svartrotsoppa med karamelliserade valnötter

Fantastisk god, vegetarisk soppa som inte saknar något! Gott nu i hösttider!
Ingredienser:
ca 700 g svartrötter
ca 200 g zuccini
1 gul lök
saften av 1 citron
2 msk smör
7 dl grönsaksbuljong
5 dl grädde
4 kvistar tymjan
50 g skalade valnötter
1 msk honung
salt, nymalen svartpeppar, muskot
Gör så här:
Tvätta svartrötterna noga, skala dem i en skål med vatten. Skär 3 stänger i tunna skivor. Pressa citronen, blanda 1 msk saft med lite vatten och svartrotskivorna. Tärna löken och skiva övriga svartrötter samt tärna den tvättade zuccinin. Smält 1 msk smör i en gryta, fräs lök, svartrötter och zuccini sakta.
Fyll på med grönsaksbuljong och grädden. Salta och koka mjuka. Under tiden dra av bladen på tymjan och hacka valnötterna grovt. Häll av svartrötterna och torka av.
Stek dem i smör i en stekpanna. Blanda i honung, tymjan och valnötter.
Detta ska fräsa under omrörning tills det är gyllenbrunt en stund, smaka av med salt och peppar.
Mixa soppan och smaka av med muskot, salt, nymalen peppar och citronsaft. Servera med den karamelliserade valnöts-svartrotsmixen och ett gott bröd.
P.S. Blir lika god om man ersätter svartrötterna med kålrabbi :)
 
Etiketter: svartrotsoppa

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden