Pizzasnurror med parmaskinka
Ingredienser
500 g mogna tomater
1 gul lök
100 g parmesan
Lite smör och mjöl
1 rulle kyld pizzadeg (400g)
150 g Sun dried tomatsås
1 msk färsk hackad oregano
100 g parmaskinka
Peppar
Bakplåtspapper
Tillredning
1. Tvätta tomaterna, dela i klyftor, kärna ur och tärna fint. Skala löken och tärna fint. Riv parmesanen. Smörj en rund pajform med smör och mjöla. Sätt på ugnen på 225 grader/varmluft 200 grader.
2. Rulla upp pizzadegen och placera med degsidan neråt på bakplåtspapper. Dra bort degpappret. Fördela på tomatsåsen på degen men spara 2cm på varje långsida.
3. Strö över oregano. Fördela tomater och lök. Kör några varv med pepparkvarnen. Lägg på parmaskinka och strö över 2/3 dela av osten.
4. Fukta ena degremsan med vatten. Rulla motsatta långsidan ihop och tryck fast.
5. Skär rullen i ca 10 skivor och placera tätt i pajformen. Strö över resten av osten.
6. Grädda ca 30 min.
Smaklig måltid, lycka till och ha en trevlig utflykt!
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout