Pizzasnurror med parmaskinka
 

 
Ingredienser
500 g mogna tomater
1 gul lök
100 g parmesan
Lite smör och mjöl
1 rulle kyld pizzadeg (400g)
150 g Sun dried tomatsås
1 msk färsk hackad oregano
100 g parmaskinka
Peppar
Bakplåtspapper
Tillredning
1.  Tvätta tomaterna, dela i klyftor, kärna ur och tärna fint. Skala löken och tärna fint. Riv parmesanen. Smörj en rund pajform med smör och mjöla. Sätt på ugnen på 225 grader/varmluft 200 grader.
2.  Rulla upp pizzadegen och placera med degsidan neråt på bakplåtspapper. Dra bort degpappret. Fördela på tomatsåsen på degen men spara 2cm på varje långsida.
3.  Strö över oregano. Fördela tomater och lök. Kör några varv med pepparkvarnen. Lägg på parmaskinka och strö över 2/3 dela av osten.
4.  Fukta ena degremsan med vatten. Rulla motsatta långsidan ihop och tryck fast.
5.  Skär rullen i ca 10 skivor och placera tätt i pajformen. Strö över resten av osten.
6.  Grädda ca 30 min.
 
Smaklig måltid, lycka till och ha en trevlig utflykt!


 

 
Etiketter: pizzasnurror

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli:  ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden