Mors inlagda zucchini
Ingredienser
500 g zucchini
salt
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca1 dl dill
2 tsk senapsfrön
500 ml äppelcidervinäger
150 g brunt farin
½ tsk gurkmeja
Tvätta zucchinin och skiva tunt med mandolinen. Lägg i ett durkslag och salta, låt stå en stund. Skala löken, dela i mitten och skiva tunt. Lägg den i en skål med iskallt vatten.
Skala vitlöken och skiva tunt. Tvätta chilin och skiva tunt. Tvätta dillen, skaka av vattnet och hacka fint.
Rosta senapsfrön i en stekpanna utan fett. Mät upp vinäger, socker, gurkmeja och senapskorn i en gryta och låt koka på svag värme tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Häll av vattnet från löken och varva zucchini, lök, vitlök, chili och dill i väl rengjorda glas. Det bästa är att koka en liten stund. Häll över marinaden och se till den den täcker väl.
Förslut väl och koka glasen 3 minuter i vattenbad. Då håller zucchinin upp till ett år och du kan när som helst ta fram lite sommar. Dem passar utmärkt till köttfärsrätter, grillad, raclette m.m.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
citron-salviasmör lussebullar medelhavsgratäng oxkinder madeirasås zucchini-potatisvåfflor zucchini-spenatlasagne kantarellsmör saint agur risotto päron-ingefära confit gulaschsoppa surkålsgratäng pina colada-kyckling-sallad honungsbakad laxfilé grönare ketchup kycklingsnitzel apelsinhollandaise physalischutney rabarber-marsipan-cheesecake apelsin-whiskeyaioli rädisbiffar köningsberger klopse 1001-natt-dippers pepparkakssmör papaya-getostsallad raclette skördepaj saint agur lägga in surkål sötpotatis och surkålsflirt tjälknöl surkål chilipulver solrospaj pepparrotsägg parmesankex pistasch-getostbollar zuccinisoppa bœuf bourguignon morots-pancakes ostfylld kycklingfilé grilltomat pastasallad morotsblastpesto svartkålschips kalvbringa pepparrotsås chardonnay-philadelphiasås granatäpple soltorkad tomat kantarellost-köttfärssoppa tysk-indisk linssoppa ört och osthjärta carbonara på mitt vis polenta fries pizzasnurror nässelsoppa laxfyllda våfflor svartrotsoppa jordgubb-rabarberdröm svartrot-potatisstomp svartrotspasta kantarell-parmesanpaj valnötspesto tzatziki tomatchutney mingelgott minisandwich afrikansk kyckling getost-päronpizza kikärtsbiffar med nötter pesto vårens tagliatelle ägg och baconnäste jordnötsmuffins biff rydberg plommonmuffins kalkon theas korv med bröd brysselkål-lasagne nötvåfflor zucchini-kålrabbisoppa nöt-chokladfudge sötpotatispizza fetagoesnuts inlagd zucchini rabarber-crumble key-lemon-pie-mousse höstdeko pizzakrans med vildörter physalis-äppelmarmelad ostfondue rödbetsfocaccia räkbomb klassisk räkcocktail lyxig grönsaksröra äpple-grönkål-gorgonzolapizza skakpizza skinkrullader i chilligrädde kycklingleverragout