Parmesankex
Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.
Ingredienser ca 35st
100 g parmesanost
Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
150 g smör
1 tsk salt
½ dl mjölk, 3 procent
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Garnering
Svarta & vita sesamfrön
Gör så här:
1. Riv parmesanosten fint
2. Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller i en köksmaskin.
3. Dela degen i två bitar och forma dem i rullar.
4. Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära finare kex.
5. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Kommentera gärna:
Senaste inläggen
Senaste kommentarer
-
Victoria Uzun Valenzuela » Apelsin-Whiskeyaioli: ”Låter underbart gott! Den måste jag laga till!”
Bloggarkiv
Länkar
Etikettmoln
afrikansk kyckling sötpotatisdröm bœuf bourguignon morots-pancakes pepparkakssmör pastasallad morotsblastpesto kalkon skördepaj saint agur chardonnay-philadelphiasås jordnötsmuffins tjälknöl kantarellost-köttfärssoppa pesto solrospaj carbonara på mitt vis kycklingleverragout blinier zuccinisoppa skakpizza mingelgott lyxig grönsaksröra raclette valnötspesto rödbetsfocaccia granatäpple svartrot-potatisstomp pizzakrans med vildörter tysk-indisk linssoppa laxfyllda våfflor rabarber-crumble citron-salviasmör polenta fries lussebullar köningsberger klopse gulaschsoppa zucchini-kålrabbisoppa tzatziki kantarellsmör theas korv med bröd ostfondue surkålsgratäng biff rydberg höstdeko grönare ketchup vårens tagliatelle inlagd zucchini rabarber-marsipan-cheesecake fetagoesnuts fläskfilégratäng med gorgonzola getost-päronpizza pepparrotsägg key-lemon-pie-mousse physalischutney surkål physalis-äppelmarmelad honungsbakad laxfilé lägga in surkål räkbomb svartkålschips papaya-getostsallad äpple-grönkål-gorgonzolapizza 1001-natt-dippers medelhavsgratäng oxkinder madeirasås berusad kyckling rädisbiffar apelsin-whiskeyaioli ört och osthjärta pizzasnurror kycklingsnitzel apelsinhollandaise soltorkad tomat svartrotsoppa pina colada-kyckling-sallad kalvbringa pepparrotsås svartrotspasta saint agur risotto päron-ingefära confit ostfylld kycklingfilé grilltomat zucchini-spenatlasagne zucchini-potatisvåfflor potatispuckar skinkrullader i chilligrädde pistasch-getostbollar kikärtsbiffar med nötter parmesankex nässelsoppa ägg och baconnäste chilipulver jordgubb-rabarberdröm plommonmuffins sötpotatis och surkålsflirt kantarell-parmesanpaj brysselkål-lasagne klassisk räkcocktail tomatchutney nöt-chokladfudge minisandwich sötpotatispizza