Parmesankex

Parmesankex
Beroendeframkallande och goda kex med sprödhet och sälta.
Ingredienser ca 35st
100 g parmesanost
Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
150 g smör
1 tsk salt
½ dl mjölk, 3 procent
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
Garnering
Svarta & vita sesamfrön
Gör så här
1.   Riv parmesanosten fint
2.   Blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda degen för hand eller i en köksmaskin.
3.   Dela degen i två bitar och forma dem i rullar.
4.   Rulla en längd i vita och en i svarta sesamfrön. Klä rullarna i plastfolie och lägg dem i frysen en kort stund för att lättare kunna skära finare kex.
5.   Sätt ugnen på 200 grader.
6.   Skär kexen i ca 4 mm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
7.   Grädda kexen mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler.
 
 
 
Etiketter: parmesankex

Kommentera gärna:

Unika​ ​Korgar​ ​&​ ​Presenter​ ​|​ ​Korg​ ​&​ ​Pesentboden